Stațiunea Covasna și împrejurimile sale oferă posibilitatea efectuării unor plimbări foarte placute datorită farmecului așezărilor din apropierea orașului.

Foarte aproape de Pensiunea Cristian se află Valea Zânelor, o zonă deosebit de pitorească, marginită de paduri de conifer și foioase. În capătul văii se află Planul Înclinat Covasna – Comandău, unde puteți vedea calea ferată cu ecartament îngust pe care se transporta odinioară materialul lemons, din comuna Comandău la Covasna, pe principiul forței gravitaționale.

La 3 km de pensiune se află Cetatea Dacică, unde puteți admira vestigii arheologice din epoca mijlocie a fierului, iar la 5 km de pensiune, chiar în centrul orașului Covasna, puteți vizita Balta Dracului, declarată monument al naturii, care
constituie un interesant fenomen hidrogeologic aparut ca urmare a erupțiilor vulcanice cauzate de marile mișcari tectonice din această regiune.

La Chiuruș (8 km), puteți vizita casa memorială a lui Korosi Csoma Sandor (1784 – 1842), o personalitate remarcabilă a secolului al XIX-lea, cunoscator a 14 limbi straine, lingvist, călător și realizator al unor lucrări de excepție: primul dicționar tibetano-englez și prima carte despre gramatica limbii tibetane.

 La Comandău (18 km), vizitatorii vor fi încântați de așezamântul pitoresc cu un pronunțat caracter forestier. Acesta este punctul de plecare pe itinerarele montane ale Carpaților de Curbură, destinația predilectă fiind Vârful Lacauți, cu o altitudine de 1.777 m.

Mestecanișul de la Reci – situat tot la 18 km de pensiune – este un alt monument al naturii, rezervație naturală, dezvoltat pe dune de nisip.

La Ghelința (20 km), veți fi surprinși de mareția unei biserici fortificate care dateaza din secolul al XIII – lea. Acest monument de artă este înscris, de altfel, în patrimoniul UNESCO.În localitatea Cernat, la 25 de km distanța, puteți vizita Muzeul Etnografic cu exponate specifice artei populare din regiunea Carpaților de Curbură.
schi covasna clermont hotel Transport Ecosil